Oldtimer Mercedes Szalon megnyitó Budapesten 2017

BPCGP 2014

 

Június 24-én immár 10. alkalommal került sor a már hagyománnyá vált  Budapest Classic Grand Prix oldtimer versenyre..  Idén az időponttal sikerült ismét a Múzeumok Éjszakájához csatlakozni. Ez az eredeti elképzeléshez való visszatérést jelentette, így a „guruló múzeum” részévé vált a nagyobb, országos rendezvénynek.

Ugyancsak fontosnak érezték a szervezők, hogy az elmúlt  10 év legemlékezetesebb színhelyeit érintse a verseny.  A  verseny a Közlekedési Múzeum elől indult. Csodaszép látvány volt a 101 induló autó, ahogy felsorakozva,  a napfényben tündökölve, rajtra készen álltak. Az 1936-os Packard és az 1938-as Mercedes 170-es voltak a legöregebb járművek. A mezőny több, mint fele különféle Mercedes oldtimerből állt. A klasszikus Pagodák, a „Fecskék „ és a Dallas filmből ismert 107-esek mellett szinte minden szép régi „Merci”  megtalálható volt.   Az útvonalból  idén sem maradhatott ki  a mindig izgalmas Wekerle telep .A Zwack Unicum szép udvarát megkerülte a mezőny, majd a gellérthegyi panoráma, az útelterelés  és a dugó jelentett újabb élményt.  A Pappas Hunyadi úti telephelyén az 1/100 ismét  elengedhetetlen része volt a küzdelemnek.

A Telenor törökbálinti székházának szép zöld környezetében folytatódott a verseny. A finom és könnyű ebéd ilyen kilátással kellemes pihenést jelentett a továbbindulás előtt.

Budai helyszíneken folytatódott az útvonal. A vár, a Fenyőgyöngye és a Széchenyi hegyen a TV adó Budapest legszebb panorámáit tárta a versenyzők elé. Persze a kapaszkodók, meg a lejtők próbára tették a sok veterán járművet, de a látvány feledtette ezeket a nehézségeket.

A hetvenes évek amerikai életérzését sugározza a Dallas benzinkút, ami lassan hagyományos helyszínné válik. A Kárpát utcai Mercedes szalon nélkül sem lehet versenyt rendezni, csak úgy, mint ahogy a Hősök Tere is kötelező része a Budapest Classic Grand Prix-nak.

A cél a Gellért szálló volt, ahol szinte mozdulni sem lehetett a sok érdeklődőtől. Az autók legszebbjei egy rögtönzött kiállítás részévé váltak, ahol „Elvis” is fellépett a nyitott Szállodák rendezvényhez kapcsolódva.

A díszvacsora és díjkiosztó is igen jó hangulatban zajlott, persze mindenki nem nyerhetett. A győztes Gál István és Czéh Ildikó Porsche 356-os gépkocsival, mindössze 142 hibaponttal.   Ilkovits Ádám Kemenes Csillával a második helyen végeztek csak két ponttal többel.  Erdélyi Zoltán és felesége Csilla a harmadik helyen futottak be.

Régió Hungária ötödik születésnap

Az MBCM Egyesület 107 ezer forinttal támogatta a Fóti gyermekközpontot. A a Mercedes-Benz R/C 107 SL Club Deutschland e.V. magyar képviselete az RTH- Barényi Béla, Régió Hungária ötödik születésnapja alkalmából rendezett jótékonysági eseményen klubunkat többen képviselték. A rendezvényhez kapcsolódva került sor a fenti támogatásra. A nehéz sorsú gyerekek nagyon élvezték a szép autókat és azt, hogy egy öreg Ikarus 180-as busz hozta őket a helyszínre.